2021 MacBook Pro, Apple’ın M1X Çipiyle Gelecek

Apple‘ın bu yıl güncellenmiş MacBook Pro dizüstü bilgisayarları piyasaya sürmesi bekleniyor. Resmi lansman öncesinde, raporlar güncellenmiş seriden ne beklememiz gerektiğine dair ayrıntıları paylaştı. Şimdi, yeni bir rapor bu konuda daha fazla ışık tutuyor.

İyi bir geçmişe sahip bir kaynağa atıfta bulunan 9To5Mac, yaklaşan MacBook Pro modellerinin M2 yonga seti yerine Apple‘ın ARM tabanlı M1X yonga seti ile güçlendirilmesinin beklendiğini söyledi.

Rapor, M1X‘in yeni bir yonga seti olmayacağını, ancak şirketin M1 yonga setinin oldukça geliştirilmiş bir sürümü olacağını söylüyor. Daha fazla CPU çekirdeği, GPU çekirdeği ve birden çok harici monitör desteği ile birlikte daha fazla yıldırım bağlantı noktasına sahip olması bekleniyor. Bütün bunlar sadece bu yonga setinin performansını iyileştirmekle kalmayacak, aynı zamanda güç tüketimini de artıracak.

Yonga seti bir yana, yeni MacBook Pro‘nun 1080p web kamerası, bir SD kart okuyucu, üç yıldırım USB Type-C bağlantı noktası, güncellenmiş bir MagSafe bağlantı noktası ve bir HDMI bağlantı noktası olması muhtemel. Bunun yanı sıra, Apple’ın yaklaşan MacBook Pro modellerinde “MacBook Pro” markasını bırakırken çerçeveyi küçültmesi bekleniyor. Ek olarak, 14 inç ve 16 inç boyutlarında satışa sunulması muhtemel olan yeni modellerin, geçen yıl piyasaya sürülen iPad Pro gibi düz kenarlara sahip olması muhtemeldir.

Bu rapor, Apple‘ın 16 veya 32 grafikte sunulacak sekiz performans çekirdeği ve iki enerji verimli çekirdeğe sahip iki farklı yonga (Jade C Chop ve Jade C Die) planladığını belirten Bloomberg raporuyla tutarlıdır. çekirdek varyantları. Ayrıca, yeni yongaların tasarım açısından dört performans çekirdeği, dört enerji verimli çekirdek ve sekiz grafik çekirdeği bulunan M1 yonga setinden farklı olacağını söylüyor. Bu yonga, geçen yıl piyasaya sürülen 13 inç MacBook Pro’da da kullanıldı.

Bununla birlikte, Apple’ın yeni MacBook Pro varyantlarını ne zaman başlatacağına dair bir kelime yok. Şimdilik tek yapabileceğimiz Apple’ın planını açıklamasını beklemek.

YORUM ALANI

Anonimsiniz. İsterseniz

yapabilirsiniz.

Yorumları

Yorumunuzu giriniz!